Ervaren dakwerker in Aalst

Snelle reparatie 

Lekkage verhelpen met spoed

Dak reparatie in Aalst

Voor al uw acute dak problemen!

 

Dakschade opgelopen?

Is uw dak beschadigd door het slechte weer? Wij repareren uw dak snel & professioneel!

Ervaren dakspecialisten

Onze ervaren dakspecialisten zorgen voor een perfecte afwerking van elke klus aan uw dak!

Dak lekkage verhelpen

Contacteer ons in het geval van een dak lekkage! Uw dak lekkage is binnen de kortste keren verleden tijd!

Dak reparatie nodig in Aalst?

Het kan gebeuren dat een dak dermate beschadigd raakt, dat het zaak is om deze zo snel mogelijk te laten repareren. We zullen in dit artikel allereerst uitweiden over de vraag waarom het überhaupt nodig is om direct actie te ondernemen. Vervolgens zullen we kort de werkzaamheden bij een dak reparatie in Aalst beschrijven.

 

Waarom snel actie ondernemen?

 

Misschien stelt u zichzelf de vraag waarom u zo snel mogelijk actie moet ondernemen wanneer er een lekkage is ontstaan. Zeker wanneer het om een klein lekkage gaat of bijvoorbeeld een lekkage boven de schuur die nauwelijks gebruikt wordt of op een zolder die toch leeg staat, lijkt een dergelijke vraag niet heel vreemd.

 

Toch is het belangrijk om te beseffen dat een lekkage voor veel schade kan zorgen. Door een kier of andersoortige opening in de woning kan heel veel water naar binnen komen. Zelfs als het een klein lekkage betreft, kan veel water binnenkomen. Dat wil u koste wat kost voorkomen. Dit water moet immers ergens heen, terwijl eigenlijk alles binnenshuis gemaakt is om droog te blijven. Zaken die op zolder staan, kunnen dus over het algemeen heel slecht tegen water. En als er al niks op zolder staat, dan kan alsnog de constructie zelf niet tegen water. De constructie die de woning overeind houdt is vaak van hout gemaakt. Dit hout is bedoeld om droog te blijven. Wanneer het hout te nat wordt, kan het gaan uitzetten, wanneer het vervolgens droogt kan het weer gaan scheuren, er kan schimmel ontstaan en het hout kan gaan rotten. Dat zijn allemaal zaken die de constructie verslappen, waardoor de kans op verdere schade aanzienlijk groter wordt.

Wat doet een dakwerker bij een dakreparatie?dak reparatie in mechelen

Wanneer u een dakwerken Pieters inschakelt voor een dak reparatie in de omgeving van Aalst, zal de dakwerker allereerst het dak inspecteren. Hij probeert daar uit te zoeken wat er precies aan de hand is. Soms lijkt een lekkage evident te zijn, maar is er in werkelijkheid veel meer aan de hand en is soms zelfs het hele dak versleten en daarmee aan vervanging toe. Het is zaak dat deze inspectie grondig wordt uitgevoerd. U wil immers voorkomen dat het dak wordt gerepareerd en dat een jaar later blijkt dat het dak vervangen had moeten worden omdat het allang versleten is. Dankzij onze kundige dakwerkers wordt deze inspectie op een deskundige wijze uitgevoerd.

Neem nu contact op voor dakwerken in Aalst!
Call Now Button