Ervaren dakwerker in Aalst

Snelle reparatie 

Lekkage verhelpen met spoed

Dak lekkage in Aalst

Wij verhelpen al uw acute dak problemen!

 

Dakschade opgelopen?

Is uw dak beschadigd door het slechte weer? Wij repareren uw dak snel & professioneel!

Ervaren dakspecialisten

Onze ervaren dakspecialisten zorgen voor een perfecte afwerking van elke klus aan uw dak!

Dak lekkage verhelpen

Contacteer ons in het geval van een dak lekkage! Uw dak lekkage is binnen de kortste keren verleden tijd!

Last van een dak lekkage in Aalst

 

U kent wellicht de stripverhalen waar zich tijdens een hevige regenbui een daklekkage voordoet. Er worden overal en nergens pannen vandaan gehaald om het binnen gutsende water op te vangen. Zodra de bui weer over is worden alle pannen buiten geleegd en wordt het lek gedicht. Niets meer aan het handje, zou u wellicht denken. Dat is echter niet helemaal waar. Niet zozeer het water dat op de vloer – en in dit geval dus in de pannen – terecht komt is problematisch. Het water dat niet in de pannen terecht komt is veel problematischer.

 

Waar blijft het water?

 

In het geval van een dak lekkage in Aalst, zal het water altijd een weg omlaag zoeken. Veel water zal daarmee op de vloer terecht komen. Vaak bevindt de lekkage zich op zolder, waar geen stenen vloer ligt en waar het water gemakkelijk door de vloer heen kan sijpelen. U kunt dus gedurende of na een regenbui wel het water opdweilen, maar het grootste gedeelte van het water is dan al door de – vaak houten – constructie in het plafond van de ondergelegen verdieping opgenomen.

 

Dat is een problematisch geval omdat het water daar voor schade kan zorgen. Er kunnen vochtkringen ontstaan in het plafond, wat de woning een verloederd uiterlijk geeft. Dat is echter niet het enige. Het water kan er ook voor zorgen dat behang niet meer blijft plakken en los begint te laten, er kan schimmelgroei optreden, en ga zo maar door. Kortom: er kan een heel ongezond leefklimaat ontstaan.

Onderneem direct actie!daklekkage in mechelen

 

Juist daarom is het van belang dat er bij het ontdekken van een lekkage snel actie wordt ondernomen. Het is dus niet eens het water dat gewoon opgevangen kan worden dat voor problemen zorgt; het gaat vooral om het water dat ogenschijnlijk is verdwenen maar in feite in de muren en vloeren is opgenomen.

 

Het opsporen van een lekkage

 

Het kan een hele klus zijn om een lekkage op te sporen. Gelukkig hebben onze dakwerkers hier de nieuwste instrumenten voor en kunnen ze mede met hun jarenlange praktijkervaring lekkages gemakkelijk en snel opsporen. Ze weten immers als geen ander wat de kwetsbare plekken van een dak zijn en kunnen daar dan ook in eerste instantie hun aandacht op richten. Ook weten ze welke problemen mogelijk in de toekomst op kunnen doemen, zodat ook die problemen direct meegenomen kunnen worden bij de werkzaamheden om het lek te dichten.

Neem nu contact op voor dakwerken in Aalst!
Call Now Button